FORMENERG - S.A. este o companie eficientă, cu o experienţă de peste 46 de ani în domeniul formării profesionale, care a reuşit să se modernizeze şi să se adapteze cerinţelor clienţilor săi pe o piaţă tot mai dinamică, în continuă schimbare şi cu potenţial mare de creştere. În prezent, există deja certitudinea că cea mai importantă resursă a societăţii o reprezintă capitalul uman. În complexitatea lui, acesta este un infinit izvor de posibilităţi evolutive pentru toţi actorii activi pe piaţa muncii, dar mai ales pentru cei care cunosc acest lucru şi acţionează direct în vederea valorificării lui. Acest fapt se poate realiza cu succes într-un mediu organizaţional numai în urma unui proces formativ valid, al cărui context de dezvoltare oferă spaţiul şi mijloacele necesare creşterii competenţelor profesionale. Absenţa unui asemenea proces, conduce de cele mai multe ori la scăderea stimei de sine şi a încrederii într-o societate care ar putea valoriza omul dincolo de posibilităţile lui limitate. Avem credinţa că fiecare individ deţine un potenţial imens, care în contextul potrivit, cu o educaţie completă, adecvată şi în permanenţă actualizată, poate aduce plus valoare în societatea de mâine.

Iniţierea, perfecţionarea şi specializarea profesională aduc schimbări, formează caractere care au încredere în sine, potenţează valorile existente şi creează competenţe. Scopul nostru este de a face posibil accesul la cursurile de formare profesională pentru cât mai mulţi, dându-le posibilitatea de a fi implicaţi în propria carieră în viitor.

Exigenţele lumii de mâine au transformat cunoaşterea şi eficienţa în scopul unanim al programelor de formare profesională. Într-un context al schimbărilor rapide şi al unei concurenţe acerbe şi accelerate pe piaţa muncii, instruirea devine premiză a performanţei. Provocarea de adaptare la nou a tematicilor de curs rezidă tocmai din acest dinamism pe care îl impune nevoia accentuată de informaţie, atât la un nivel teoretic, dar mai ales practic, societatea cerând tot mai des specialişti bine pregăţiti şi eficienţi în domeniul lor de activitate.

Prin paleta diversificată de cursuri, formăm specialişti nu numai în domeniul energetic ci şi în multe alte domenii. Cursurile Formenerg sunt, în majoritate, acreditate de către Autoritatea Națională pentru Calificări.

Rata de succes a programelor de formare profesională corelează puternic atât cu resursele personale ale celor care învaţă, cât şi cu modul în care acestea sunt structurate şi personalizate conform acestor resurse. FORMENERG - S.A. are o bogată experienţă organizaţională şi un patrimoniu adecvat, bucurându-se de o imagine foarte bună pe piaţa serviciilor de formare din România.

Dragoş Florescu
Director General
Formenerg - S.A.

Misiune - Viziune

Misiunea noastra este de a forma specialişti. Stim de ce are nevoie o companie pentru a atinge succesul: de resurse umane valoroase. De aceea suntem preocupaţi, în primul rând, de valoarea lectorilor, de calitatea informaţiilor pe care le furnizăm, de relaţia strânsă cu clienţii noştri. Vrem sa fim primii la care va ganditi atunci cand este nevoie de noi competente! Stim cum se face performanta si cata energie trebuie depusa pentru a ajunge la ea. Pentru a rezista, pentru a anticipa, pentru a fi competitiv!


Viziunea noastra este construita in jurul succesului clientilor nostri. Performantele companiilor pentru care lucram reprezinta singurul instrument real de evaluare a eforturilor noastre. Marele nostru atu sunt colaborarile de lunga durata! Avem foarte multi clienti care au devenit “traditionali” pentru activitatea noastra. Credem, in acelasi timp, in schimbare! Pentru ca fara schimbare, nu ar exista viitor! Avem credinta ca pentru a atinge PERFORMANTA, trebuie sa simti ENERGIA!

Istoric Formenerg

• În luna decembrie 1971 a fost înfiinţat primul centru de perfecţionare a personalului din sectorul energetic, denumit Centrul de Perfecţionare a Lucrătorilor (CPL),. Centrul funcţiona în cadrul Ministerului Energiei Electrice şi avea ca obiect de activitate perfecţionarea pregătirii profesionale a tuturor salariaţilor din Sistemului Energetic Naţional.

• Începand cu anul 1972, au fost înfiinţate reprezentantele din ţară : Iaşi, Constanţa, Suceava şi Craiova). • În anul 1993 centrul îşi schimbă denumirea în Centrul de Formare Profesională (CFP).

• Prin reorganizarea Companiei Naţionale de Electricitate CONEL, in anul 2000, este înfiinţează Compania de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” S.A., iar Centrul de Formare Profesională se transformă în sucursală a acesteia, purtând denumirea de Sucursala de Formare şi Perfecţionare a Personalului din Sectorul Energetic (SFPPSE), cu obiect principal de activitate formarea şi perfecţionarea personalului din sectorul energetic.

• Prin Hotărârea nr. 33/19.11.2001 a Adunării Generale a Acţionarilor – „Transelectrica” S.A., s-a aprobat înfiinţarea Societăţii de Formare a Energeticienilor din România – FORMENERG S.A., prin externalizarea activităţii Sucursalei de Formare şi Perfecţionare a Personalului din Sectorul Energetic.


Hostel Formenerg ***

Va recomandam cursul:

Contact

Addresa: Bd. Gh. Sincai, Nr. 3, Sector 4, Bucuresti
Telefon: 021.306.99.00
Fax: 021.306.99.01
Cursuri:021.306.99.22
E-mail: secretariat@formenerg.ro
Date J40/2265/2002
inregistrare:RO14529126